כאן הקנייה בטוחה
כאן הקנייה בטוחה
2023-07-06T10:47:10+03:00

אחרי שנים של עבודה ואין ספור שעות של עבודה במטבח לצד ילדים מגילאי 3 ומעלה הבנתי שהמחסום של הבישול עם הילדים נמצא בראש ובראשונה אצלנו ההורים, אנחנו מפחדים "מלכלוך ובלאגן", מבזבוז של חומרי גלם ואף מכך שהילד יפגע - כל זה נכון, אבל בשביל לתת לילד את תחושת המסוגלות, את יכולת ההתפתחות והלמידה ואף את תחושת הבגרות עלינו ל"התגבר" ולבצע את תהליך הבישול בדרך נכונה:

1: סדר   - יש להכין את המטבח בצורה מסודרת ונקיה ולהדגיש בפני הילד שעליו להחזיר את המטבח בצורה בה קיבל אותו.  יש להקפיד ולהזכיר לילד במהלך הבישול שעליו להיות מסודר ונקי ואם צריך לעצור את העבודה ולסדר.  - רק עבודה מסודרת ונקיה תביא לתוצאה מושלמת.

2: שימוש נכון בחומרי גלם - תנו לילד לאסןף את המצרכים למתכון אותו תרצו לבשל, גם דבר פשוט וקל מבחינתנו (לדוגמא: חביתה) נראה גדול ומיוחד בעיני הילד - הנחו את הילד ללקט את חומרי הגלם השונים (ירקות, קשות, מקרר, מזווה וכדומה) ולכנסם באזור העבודה.

3: כלי עבודה: גם כאן יש לתת לילד להכין את כלי הבישול אותם יצטרך, הנחו אותו בשאלות מה לדעתו יצטרך כדי להכין את המתכון, אתם תופתעו מהיכולת חשיבה ויצרתיות של הילד, יש להנחות את הילד ללקט את כל הכלים אותם יצטרך לכל שלבי הבישול כולל באיזה צלחת ירצה להגיש את המנה. 




4: יאללה לעבודה: אחרי שסידרנו וניקינו, אספנו מצרכים והבאנו כלים ניגשים לעבודה - ילדים מטבעם רוצים הכל עכשיו ומהר - הסבירו לילד על התהליך והגדירו זמנים מראש  - זהו כלל חשוב הנותן לילד את תחושת המסוגלות והבגרות ומונע ממנו בלבול וחוסר סבלנות.
עבדו בשיתוף פעולה עם שאלות מנחות כגון : מה השלב הבא? מה אתה חושב שיקרה עכשיו? מה צריך להוסיף? 
הקפידו על הסדר והנקיון - שטפו כל כלי מיד בסיום השלב - סיימנו לעבוד עם כלי מסויים - הנחו את הילד לשטוף מיד - עדיף לא לתת לכיור "להתמלא" דבר היגרום לילד תסכול.

כלל ברזל: במהלך כל השלבים ובמיוחד בשלב העבודה יש להזכיר ולוודא עם הילד שהוא מודע וזוכר מה מסוכן סביבו (דברים חמים, חדים, כבדים וכדומה) - במידה וקורה משהו אל תלחיצו ואל תילחצו (זה עלול לגרום לפעולה הפוכה מהמטרה). אך היזהרו הרחיקו דברים מסוכנים ותנו לילד להתבטא. 

5: הגשה: בסיום הבישול תנו לילד להגיש את האוכל בכלים שבחרתם מראש - אל תשכחו להחמיא ולהתלהב זה מעצים את תחושת הבגרות והמסוגלות.

6: סדר ונקיון: הזכירו לילד שעליו להחזיר את המטבח למצב בו קיבל אותו - הנחו אותו להחזיר את המצרכים למקומם, את הכלים לשטוף ולסדר ואף להעביר סמרטוט באזור העבודה - זהו כלל חשוב מאד  -הסבירו לילד את חשיבות הנקיון והסדר אל מנת שיוכל לבשל ולעבוד שוב במטבח.

7: אכלו ביחד - זהוי הזדמנות מצויינת לארוחה משפחתית - מעבר לגיבוש ולכיף של הביחד זוהי הבמה העיקרית להעצמת הילד ולהתפאלות מהיצירה הסופית.



 בכל מקרה לא מירית הראל / השף הקטן ולא מי  מהעובדים ו/או נושאי משרה שלה עשויים להיות אחראים לנזק ספציפי בין אם ישיר, עקיף, מקרי או תוצאתי הנובע בגין או כתוצאה מהאמור לעיל